Fare e Zeze (nigella sativa)

Përmbajtja
Fara e zezë përmban 38% karbohidrate, 35% vajra të ndryshme dhe 21% albumine. Ndërsa 6% i mbetur përbëhet nga 100 përbërës të ndryshëm, përfshirë këtu edhe vajra acidi të pa ngopura si acidi linolen dhe acidi alfa linolenik. Fara e zezë në përmbajtje të saj ka edhe vajëra të eterosura si kofuri, nigelloni, alfa-pineni dhe shumë të ngjajshme. Ka pak vitamina (B1, B2 dhe B6) minerale hekur calcium , magnezium dhe selen dhe amino acide.

Përfitimet nga fara e zezë
• Ka efekt vdekjeprurës karshi mikrobeve dhe viruseve,
* Zgjeron tubin e sistemit të frymëmarrjes,
* Ul nivelin e sheqerit në gjak,
* Parandalon sëmundjet e enëve të gjakut dhe arterieve,
* Lehtëson tretjen e ushqimeve,
* Largon mjetet helmuese nga trupi,
* Ndihmon në semundjet e rrugëve urinare,
* Shpejton shërimin e plagëve dhe riprodhimin e qelizave,
* Parandalon alergjinë,
* Stabilizon sistemin e imunitetit,
* Përforcon sistemin hormonal dhe gjendjen shëndetësore.

Mënyra e përdorimit:
Fara e zezë përdoret në formën e vet orgjinale ose e bluar.
Fara e zezë e bluar mund të përdoret e përzierë me mjaltë, apo duke e tretur në ujë apo në qumësht.Gjithashtu përdoret në bukë dhe pjekurina të ndryshme. Ky është përdorimi më i mirë i farës së zezë.


Qmimi: 1.5 Euro

Posta: Kosove = 1 Euro
           Shqiperi = 6 Euro
           Maqedoni = 6 Euro

Porosit 24 ore online

Tel. viber, whatsApp
+38649 390 310

Adresa:
Rr. Bajram Kelmendi pn. (Ngjitur me xhamin 4 llulla),
10000 Prishtine, Kosove

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here