Anason Anise (pimpinella anisum)

Përmbajtja:
Si me të gjitha aromat, përbërja e anise ndryshon në mënyrë të konsiderueshme në origjinë dhe metoda kultivuese. Këto janë vlerat tipike për zgjedhësit kryesore.
Lagështi: 9-13%
Proteina: 18%
Vaj yndyror: 8-23%
Vaj esencial: 2-7%
Amidoni: 5%
N-pa ekstrakt: 22-28%
Fibër bruto: 12-25%
Vaj esencial i dhënë nga distilimi në përgjithësi është rreth 2-3% dhe anethole përbën 80-90% të kësaj.

Përfitimet nga Anasoni
Është i efektshëm kundër ngerceve të muskujve të lëmuar (të stomakut, zorreve, etj), ndihmon në pastrimin e rrugëve të frymemarrjes. Përdoret në mënjanimin e gazrave në zorrë, kundër kollës, etj.
Në mënyrë të vecantë përdoret tek fëmijët.
Anasoni këshillohet të përdoret edhe nga gratë me fëmijë në gji, meqenëse ndikon në rritjen e sasisë së qumështit.

Mënyra e përdorimit:
4 lugë (kafeje) frytë anasoni hidhen në një enë ku shtohet një filxhan (caji) me ujë që zien. Ena mbulohet me kapak dhe lihet 15-20 minuta. Pastaj kullohet, dhe caji pihet në 3 doza gjatë ditë.


Qmimi: 1.5 Euro

Posta: Kosove = 1 Euro
           Shqiperi = 6 Euro
           Maqedoni = 6 Euro

Porosit 24 ore online

Adresa:
Rr. Bajram Kelmendi pn. (Ngjitur me xhamin 4 llulla),
10000 Prishtine, Kosove
Tel. viber, whatsApp
+38649 390 310

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here